תחום דיני המשפחה הוא לב ליבו של המשרד עם שימת הדגש על רגישות והכלה לכל אורך ההליך המשפטי למען המשפחה בכלל והילדים בפרט.
המטרה היא למצוא את שביל הזהב למען כולם להמשך חיי שגרה נעימים ורגועים גם אם לא ממשיכים אותם יחד.
בכל שלב בהליך אנחנו דואגים לטובת הלקוח שלנו וזכויותיו, עם רצון להגיע לעמק השווה עם הצד השני, יחד עם זאת, אם יש בכך צורך, נלחם למען טובת הלקוח עד להשגת התוצאות הרצויות עבורו.
תחום דיני המשפחה הוא העיקרי והחשוב במשרדנו,
נשמח שתפנו אלינו בכל שאלה ובכל נושא,
נשמח ללוות אתכם בכל שלבי החיים.
המטרה לעזור לבני המשפחה לבנות הסכם הוגן, אנושי וישר שמאפשר להם להבטיח את זכויותיהם ולהגן על עתידם.
מוזמנים להתייעץ איתנו לקראת יצירת כל הסכם וניתן לכם את התמונה ומה מומלץ לעשות בכל מקרה.
שיתוף פעולה כהורים
למען הילדים
מקצועיות, ליווי, הדרכה וסיוע במידת הצורך
ידע נרחב ומקצועיות שיגנו על האינטרסים שלכם
סכסוכים משפחתיים מלווים במטען רגשי גדול, המביא לא פעם לקבלת החלטות שאינן רציונליות ונכונות לצדדים ואף הרסניות. החלטות אלה הנוגעות לסוגיות רגישות וכבדות משקל כמו זמני שהות עם הילדים, דמי מזונות, חלוקת רכוש ועוד.. נדרשות לטיפול מקצועי, שקול ואחראי שלעורך דין לדיני משפחה בעל ניסיון בלתי מתפשר. במאמר זה נציג את כל האלמנטים המאפיינים את הליווי המשפטי הנדרש לסוגיות אלה.
עורך דין המתמחה בענייני משפחה עוסק במספר מישורים משפטיים שונים, שהקשר ביניהם מתבטא דרך מערכות משפחתיות. כך למשל, משפט חוקתי שהליכים רבים בתחום המשפחה נושקים אליו מעצם היותם עוסקים בזכויות אדם, כמו הזכות להינשא ולהקים משפחה או הזכות לכבוד, תנועה ועוד..
עיסוק אחר יהיה בתחום המסחרי, למשל אם לבני זוג שהחליטו להיפרד יש עסק משותף או שעבוד על נכס עסקי. כמובן שישנה נגיעה גם בדיני מקרקעין, למשל במקרה של מכירת הדירה בעת הגירושין כפירוק שיתוף או חלוקה של נחלה משפחתית וכן בדיני חוזים סביב נושאים כמו הסכמי ממון, הסכמי חיים משותפים, הורות משותפת, צוואות, הסכם אימוץ, פונדקאות ועוד.
עורך דין לדיני משפחה נדרש להתמודדות מורכבת מול הצדדים במובן הפסיכולוגי, שכן סוגיות בתחום המשפחה נוגעות רבות לנפשו של האדם, גם ברגעים קשים כמו החלטות לעניין המשמורת על הילדים ואף במקרה של הוצאת ילד מבית הוריו. עורך הדין נדרש להכלה וגילוי אמפתיה משמעותיים, הבנה לצרכי לקוחותיו וחתירה למיצוי ההליך הרלוונטי באופן שיטיב ככל האפשר עם כלל המעורבים ולתוצאה הרצויה למען הלקוח.
בתי המשפט לענייני משפחה בישראל פועלים בישראל רק משנת 1995, בעקבות המלצותיה של וועדת שיינבוים, שבחנה את דרכים אפשריות להתייעלות השפיטה בתחום וקבעה כי נדרשת לו ערכאה ייחודית, הכוללת מערך שופטים מומחה לתחום דיני המשפחה.
וועדת שיינבוים המליצה גם על החלת סדרי דין מיוחדים שמבדילים בין סכסוכים משפחתיים רגישים מאוד לכל סכסוך אזרחי אחר, לרבות ניהול תיקי משפחה בדלתיים סגורות. בעקבות וועדה זו, נחקק חוק בתי המשפט לענייני משפחה.
כיום תחום המשפחה נתון בפני שתי ערכאות מרכזיות: האחת היא בית המשפט לענייני משפחה כאמור, בעוד השנייה היא בית הדין הרבני. בית הדין הרבני הכפוף למשרד המשפטים, מורכב מדיינים שנבחרים לתפקידם דרך וועדה ייחודית. ערכאות בית הדין הרבני פועלות כך שבתי הדין הרבניים האזוריים יהיו הערכאה הראשונה ואחריהם בית הדין הרבני הגדול בו נדונים ערעורים, החלטות ופסקי דין שהתקבלו מבתי דין אזוריים.
לא אחת נדרש להתייחס עורך דין לדיני משפחה אל מצב משפטי המכונה "מרוץ הסמכויות" שנוצר בשל הצורך להבין באיזה ערכאה מוטב להגיש תביעת גירושין. עקרונית, התובע הראשון מבין השניים יהיה זה שיקבע את "סדר היום" לגבי התביעה ולכן עליו להבין מבעוד מועד באמצעות עורך דין לענייני משפחה, מי תהיה הערכאה המתאימה ביותר לניהול התיק למענו.
חשוב לציין כי בתי הדין הרבניים עוסקים בענייני נישואין וגירושין יהודיים בסמכות בלעדית, תוך שקיימת להם הסמכות לעסוק גם בענייני דמי מזונות ילדים בהסכמת הצדדים בלבד לאור "הלכת שרגא", מזונות אישה, תביעות לשלום בית ולתביעות כתובה. סמכותם המקבילה לבית המשפט לענייני משפחה נוגעת גם לעניין זמני שהות עם הילדים וחלוקת רכוש, אך חשוב לכרוך לתביעת הגירושין בבית הדין הרבני גם את הסוגיות הללו והכל בהתאם לייעוץ עורך הדין לענייני משפחה.
עד כה עסקנו בסוגיות שבטיפולו של עורך הדין למשפחה והמיומנויות להן נדרש, אך עצם המיומנות האישית אינה מבטיחה וודאות וביטחון מוחלטים בתהליך המלא.
כדי לבחור נכונה את עורך הדין המטפל, יש להעריך תחילה את ניסיונו המקצועי בסוגיה הנדרשת. עורכי הדין למשפחה, כבכל תחום אחר, עשויים להתמקד יותר בטיפול בנושא מסוים כמו למשל ניהול הליכי גירושין או צוואות וירושות. עורכי דין אחרים יתמקדו בכמה תחומים בולטים ולכן חשוב מאוד לוודא כי עורך הדין שאליו פניתם מנוסה מספיק בתחום שנדרשתם אליו.
לאחר הערכת המקצועיות, תידרש גם התייחסות מעמיקה מאוד לכימיה והתחושה האישית שנוצרת במפגש עם עורך הדין המטפל לאור השירות האישי שתקבלו ממנו. דיני המשפחה חולשים על מורכבויות, רגישויות, תפיסות, ערכים, מסורת, עמדות וחינוך מגוונים מאוד ולכן צריך לדעת את מי אתם צפויים לשתף בלבטים או המשברים שניצבים בפניכם, בעובדות המקרה המשפחתי וגם בתהליך קבלת ההחלטות הקשה והחשוף.
ישנו יתרון עצום לעורך דין שיודע להתאים את האסטרטגיה הנדרשת בהתאם לאופי הלקוח, נסיבות המקרה וההתמודדות הצפויה עם הצד שכנגד. מעבר לכך, עורך הדין לענייני משפחה נדרש למיומנויות בולטות בניהול הליכי פישור, שיסייעו ללקוח לזהות ולנצל הזדמנויות לסיום המסכת המשפטית המורכבת.
הסכם גירושין – הסכם שנוצר מתוך מציאות קיימת וברורה, בה הקשר המשותף בין בני הזוג הגיע לסיומו ודורש להסדיר את פיצול השותפות. כ"הנחת העבודה", מופנים הצדדים בראש ובראשונה לגישור, שם ייתכן שיוכלו להגיע להסכמות הדדיות שיתוו את ההסכם. במקרה שהם אינם מגיעים להסכמות המתאימות, יש להתנהל בערכאה הרלוונטית כדי לקבוע את התנאים וההסדרים לפירוק התא המשפחתי שלהם.
זמני שהות עם הילדים (משמורת ילדים בעבר) – כיום המצב האידיאלי הוא אחריות הורית משותפת עם זמני שהות שוויוניים , המאפשרת לשני ההורים לחלוק שווה בשווה את זמנם עם ילדיהם, למעט במקרים של הוכחת קושי במסוגלות אחד ההורים או אם קיים חוסר רצון של אחד מהם לעניין זמני השהות עם הילדים.
צוואות וירושות – חוק הירושה קובע כיצד לחלק את רכושו של המנוח, למעט במקרים בהם קיימת צוואה המורה אחרת. כל אדם רשאי לערוך את צוואתו אצל עורך דין לדיני משפחה בדרך שיבחר בהתאם לחוק וזאת כדי להקטין מצבים של התנגדות לצוואה בנסיבות מהותיות או צורניות.
עורך הדין מיכאל פיינברג מחזיק בהתמחות ייחודית בעריכת הסכמים בדיני משפחה וניהול הליכים מורכבים, לצד ניסיון עשיר ומעמיק במגוון סוגיות בענייני משפחה בדגש על קידום רווחתם וזכויותיהם של קטינים, המאפשר למצוא את הפתרונות המקיפים והאיכותיים ביותר להשלמת ההליכים המשפטיים ולשביעות רצונם של לקוחותיו. לייעוץ מקצועי צרו קשר עם משרדנו ונעניק לכם את הליווי הבטוח האיכותי והמקצועי ביותר לתהליך שבפניו אתם ניצבים.
חלק גדול מהעיסוק של עורכי הדין בתחום נשען על ניהול תיקי גירושין, אך זהו לא התחום היחידי. במסגרת עבודתו נדרש עורך הדין גם לעריכת הסכמים שונים בין בני זוג, צוואות וירושות, סכסוכים משפחתיים, סוגיות בעניינם של קטינים ותחומים משיקים רבים כמו מקרקעין, חוזים ועוד.
כאשר עולה הצורך בייעוץ פרטני בסוגיות הרגישות ואולי גם הכואבות ביותר שנוגעות למערכת היחסים או לתא המשפחתי בכלל, ממנו נדרשת הבנה של הזכויות ודרכי הפעולה באותה הסוגייה. מלבד ההתייעצות, שמורה לכל אדם הזכות לפנות לעו"ד שיבחר על מנת לנהל הליכי גירושין, יצירת הסכמי ממון או חיים משותפים, לתבוע מזונות ועוד.
בחירת הגורם המטפל מבוססת על שני מרכיבים מרכזיים: הראשון הוא הניסיון והמיומנויות המקצועיות שצבר עורך הדין סביב הסוגייה הנדרשת, בייחוד לאור העיסוק המורכב והמגוון בתחומים רבים בדיני משפחה. המרכיב השני יהיה הכימיה או התחושה האישית מול עורך הדין והיכולת לשתף אותו בכנות מוחלטת בפרטים חשופים, רגישים ואישיים מאוד לאורך ההליך המפשטי והאישי.
בישראל, שתי הערכאות המרכזיות הן בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה. לכל אחת מהן נושאים שנמצאים בטיפולה הישיר, אולם גם הסמכות לדון בנושאים מקבילים כך שנוצרת חפיפה. עורך דין משפחה טוב ידע לאיזו ערכאה לפנות ומתוך אסטרטגיה איכותית שנבנתה לשם כך.